Jak správně chladit sekty?

Věděli jste, že byste neměli dávat šumivé víno do mrazničky?


Je to šok pro bublinky – CO2, jelikož při rychlé změně a velmi nízké teplotě se sníží jejich koncentrace. Láhev spíš ochlaďte v nádobě naplněné vodou a ledem a přidejte hrst soli. Po deseti minutách se ochladí, jako by byla dvě hodiny v lednici. Neuchovávejte láhve sektu v ledničce déle než několik dní. Nízké teploty a dokonce i mírné vibrace způsobené lednicí nedělají bubliknám dobře. Šumivé víno můžete podávat chlazené na čtyři stupně Celsia, protože se rychle zahřívá ve sklenici, jinak se doporučuje teplota mezi šesti a osmi stupni.

Zakaj-penine-ne-v-zmrzovalnik_FB obajva_poldolgovata

 

Mimochodem... 

Slovinci začali vyrábět šumivé víno v první polovině 19. století. Nejznámější slovinské šumivé víno (víno z Radgonských Goric) bylo zmíněno v novinách již v roce 1853, kdy si tento čerstvý nápoj začal získávat popularitu u místní aristokracie. A od té doby s výrobou nepřestali. Vyzkoušejte některý z našich výběrů z nejstaršího sklepa na šumivé víno ze Slovinska.

  

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení